петък, 2 януари 2015 г.

L'Occitane en Provence presents ARLÉSIENNE

Здравейте Момичета,


Много се чудих как да започна първата си публикация за новата 2015 год. и реших да го направя с новата празнична колекция на L'Occitane en Provence - ARLÉSIENNE, посветена на красотата и очарованието, които крие в себе си емблематичната жена от Arles (град в южна Франция). Дизайнът на колекцията е вдъхновен от традиционните цветни костюми, носени от дамите само в този регион на Франция, но с по-модерен поглед: ярко розово, виолетово и злато. Серията беше лансирана през октомври 2014 год, като вместо аромат на канела и карамфил (характерни за този сезон на годината), имаме три ключови флорални нотки, които съставляват L'Occitane Arlésienne: роза, виолетка, шафран. Умело са съчетани с щипка сандалово дърво, мандарина и момина сълза, за да се получи прекрасен женствен аромат, но не прекалено сладникав или блудкав.




Тази серия не е лимитира с изключение на няколко продукта: парфюмирана свещ, парфюмен спрей за коса и разкрасяваща пудра. Останалите продукти от гамата са: тоалетна вода, олио за тяло (което умирам да изпробвам), балсам за устни, мляко за тяло, крем за ръце, сух парфюм, душ-крем за тяло и сапуни. От магазина на марката в Сердика аз се сдобих с балсама за устни, душ-крема за тяло и крема за ръце.





Няма как да изневеря на себе си и ще ви разкажа първо за ARLÉSIENNЕ Gorgeous Lips. Това е продукт, който има текстурата на глос, но подхранващото действие на балсам за устни. Глосът е с гъста, но същевременно нелепкава или мазна консистенция. Цветът от тубичката е плътно розово като на снимките, но нанесен нюансът избледнява и добива ефектът "устни като моите, но по-хубави". Обогатен с хиляди златни частици, глосът кара устните да сияят с блясък като същевременно не ги изсушава или напуква. Попива постепенно без да оставя следи след себе си. Ухае на трите елемента - роза, виолетки и шафран, като бих казала, че е доста парфюмиран и определено ароматът е по-скоро силен отколкото деликатен. Не притежава никакъв вкус и не горчи. Единственият недостатък според мен е неговата трайност, на моите устни попива в рамките на 1 час и по-малко, но го отдавам на това, че се явява повече грижа за усните. Опаковката на балсама е изключително сладурска и практична, цената му е 16 лв. за 12 ml.







ARLÉSIENNЕ Velvet Hand Cream - самото име подсказва, че кремът ще направи ръцете ви кадифено меки. Благодарение на овлажняващи агенти от естествен произход и екстракт от роза от Grasse, този богат крем подхранва и хидратира кожата, като уханният воал, който оставя след себе си трае с часове. Както се казва "любов от първо помирисване". Опаковка 10 ml., цена по спомен - 12 лв.

ARLÉSIENNЕ Shower Cream - обожавам продуктите за измиване на тялото на марката. Формулата им е толкова щадяща, оставяйки кожата ароматизирана буквално с часове. Винаги когато съм използвала душ-олио или подобен продукт на L'Occitane en Provence ме питат с какъв парфюм съм. Перлено розовата консистенция на душ-крема се превръща в богата пяна, която нежно почиства кожата на тялото. 



От ляво надясно: крем за ръце, душ-крем



Надявам се да съм успяла да внеса доза пролетно настроение с тази цветна феерия при тези минусови температури :))



SHARE:

8 коментара

  1. Много красиви снимки и страхотно ревю- продуктите изглеждат прекрасно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, приемам комплимента за снимките с удоволствие :)

      Изтриване
  2. Много изкушаващо описваш продуктите, обожавам тази марка, а имам нужда от цветното й настроение :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пожелавам ти Краси, да се сдобиеш с малко цветно настроение :)

      Изтриване
  3. Честита нова година, Майче!Глосът изглежда трепач! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита Нова Година, Веси :)) да сме живи и здрви :)

      Изтриване
  4. Страхотни снимки.. Нещата изглеждат великолепно :))

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig