петък, 26 декември 2014 г.

The Body Shop Camomile Sumptious Cleansing Butter


Здравейте Момичета,

След Коледно ще ви запозная с тип продукт, който все повече набира популярност в козметичните среди - почистващо масло за премахване на грима. Характерното за този тип продукт е, че консистенцията наподобява затоплен восък и в допир с кожата започва да се топи и се превръща в олио, което отмива мръсотията. Преимуществата на почистващите грима балсами са, че не изсушават кожата след употреба, свалят и най-тежкия грим, могат да се използват за цялото лице (включително очите) и са много икономични.

С The Body Shop Camomile Sumptious Cleansing Butter се сдобих от бг сайт, който вкарва директно продукти на марката в България, за сумата от 30 лв. Бътърът с лайка на The Body Shop се явява по-бюджетен заместител на TTDO Balm на Clinique. Общото и за двата продукта е, че не притежават в състава си минерално масло, но във варианта на The Body Shop освен наличието на масло от шеа има и синтетична вакса, която го прави според мен неподходящ за употреба от дами с мазна или акнеична кожа.




Но, нека разкажа малко повече за продукта. Както споменах консистенцията му е нежна и гладка, изглеждаща досущ като затоплен восък от свещ, която бързо се разтапя от телесната температура и лесно се плъзга по кожата. Първоначално нанасям количество колкото грахово зърно върху дланта си и в последствие с масажиращи движения разнасям по цялото лице, включително и на деликатния околоочен контур и миглите. За голяма моя радост не люти дори да попадне в очите нито предизвиква някакви кожни раздразнения.

Поради ваксообразната си маслена текстура, балсамът не се отмива от лицето дори с тонове вода и тук е най-големият проблем според мен. Свикнала съм след добро измиващо средство  да чувствам кожата си чиста и свежа, и след това само да я освежа с тоник и да дообера остатъците от грим. В случая с балсама, дори след обилно количество с вода я усещам мазна и мръсна, естествено всякакво опъване и сухота липстват. Маслото създава един мазен и тежък филм, което може да наложи употребата на второ измиващо средство, за да сте сигурни, че сте свалили всичката мръсотия от лицето си. Ако все пак пропуснете тази втора стъпка, следва богато напоен с мицеларна вода тампон, по който за моя голяма изненада виждам останали следи от чернилка. Бътърът с лайка успешно се справя с фон дьо тена и останалия грим, но спиралата и упорития черен молив сякаш не влизат в неговия таргет, въпреки обещанието дадено от The Body Shop да премахва и най-тежкия вечер грим.

Разрових се по сайтовете за правилната употреба на маслото и попаднах, че е препоръчително да го втривате в лицето си с муселинова кърпа, защото по този начин почиства най-добре. Съжалявам, но има прекалено много измиващи средства за сваляне на грима, които да тествам, за да си губя времето за подобни методи. Явно за мен пяната ще си остане най-предпочитаната форма за измиващо средство.








Опаковката на бътъра е с винт, много изчистена и компактна. Ароматът на продукта е флорален и не особено натрапчив. Бонус е, че балсамът е изключително икономичен и козметиката на The Body Shop e cruelty free.

Състав:
Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Synthetic Wax (Binder/Emollient), PEG-20 Glyceryl Triisostearate (Skin Conditioning Agent), Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent - Emollient), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Tocopherol (Antioxidant), Parfum/Fragrance (Fragrance), Aqua/Water (Solvent/Diluent), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), Anthemis Nobilis Flower Extract (Natural Additive), Citric Acid (pH Adjuster).



Дали бих купила отново балсама? Не, по две причини причини: едната - че за тази цена съм използвала много по-ефективни почистващи средства и втората - че просто не се сработихме с този вид продукт като действие и същност.

SHARE:

6 коментара

  1. Жалко, че продуктът не те е очаровал, изглежда интересен. Но не бих го пробвала- цялото това втриване, имам чувството, че ще си втрия мръсотията по-навътре в кожата :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Диди, точно и на мен това не ми допадна, не чувствам кожата си никак чиста след употреба :)

      Изтриване
  2. Жалко,наистина . Не харесвам такива продукти..ама изобщо ;д Иначе продуктът изглежда много приятно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Интересно.. Тъкмо съм в дилема дали да поръчам това или стария любимец, който е олиото. Ама аз задължително ползвам такава кърпа или нормална, а също така поне течния вариант беше супер и с четката ми заръча лице :) Сваля всичко с упорито търкане, тоест няколко минути повечко прекарвам да разъварям грима, ама накрая ползвам само него, а не гел плюс мицеларна вода. При мен метода с миене с гел не ми влие добре на кожата. С масло си я чувствам балансирана. Ще помисля за това масло, че иначе ще купя пак олиото :)

    ОтговорИзтриване
  5. Жалко, аз бих използвала такъв тип продукт, но поне да се справяше добре с махането на грим...

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig