неделя, 25 януари 2015 г.

Skin Food Weleda

Здравейте Момичета,


Мисля, че вече имам нов любимец - крем за ръце по-добър дори от тези на L'Occitane en Provence. А, знаете че те са върха на сладоледа за мен на подобен род продукти. Но и самото име на крема го потвърждава: Skin Food или "Храна за кожата". Бързам да ви разкрия своя другар, който ме спасява от загрубялата и суха кожа през изминалия месец на минусови температури - мултифункционалният крем за тяло и лице на Weleda "Skin Food". Това е един от бестселърите на марката, който доскоро не се предлагаше в България, но от бранда решиха да ни зарадват и вече можем спокойно да се наслаждаваме на продукта.






Но, нека не губя повече време и да ви разкажа защо се влюбих в този крем.
Първо, съставът му е страхотен: органично слънчогледово масло, бадемово масло, органична теменуга, екстракт от цветовете на органичен невен и лайка, пчелен восък и ланолин (ланолинът е естествено масло, извлечено от вълната на овцете и е най-близкото масло в природата до това, което произвеждат хората). Но, най-ценната съставка според мен е маслото от розмарин, което стимулира кръвообращението и обмяната на веществата и се използва усилено за лечение на трудно зарастващи рани и екземи.

Второ, кремът е богат в истинския смисъл на думата. Консистенцията му е бледожълта, гъста и тежка, като се разнася сравнително трудно докато попие изцяло. Първоначално нанесен, сякаш оставя лек бляскав и мазен филм по кожата, наподобяващ вакса, който смятам, че се получава поради наличието на пчелен восък в състава. Но това трае няколко минути и в последствие кремът абсорбира дълбоко в кожата без да остави каквито и да е мазни следи. Резултатът е повече от задоволителен - интензивно подхранена и хидратирана мека кожа. Това, което най-много ми допада в продукта е, че с малко количество от него, масажирайки може да омекотите и най-загрубелите и сухи участъци на кожата, подобрявайки нейната гъвкавост и еластичност без допълнително да я раздразвате.




Ароматът е ободряващо свеж - смесица от билки и цитрус. Друг плюс е, че продуктът е мултифунционален и може да се използва за лице и тяло, дори и за устните :) Може да се намери в аптеките и дрогериите, като се предлага в два вида разфасовки от 30 ml. и 75 ml.
С три думи: I like it!




Състав:
Water (Aqua)Helianthus Annuus (Sunflower) Seed OilLanolinPrunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) OilAlcoholBeeswax (Cera Flava),Glyceryl LinoleateHydrolyzed BeeswaxFragrance (Parfum)*, Viola Tricolor (Pansy) ExtractRosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf ExtractChamomilla Recutita Matricaria (Chamomile) Flower ExtractCalendula Officinalis Flower ExtractCholesterolLimonene*, Linalool*,Geraniol*, Citral*, Coumarin*.





SHARE:

6 коментара

  1. Много хубави снимки :)) Толкова изчетох за него, че едвам издържам да не си го взема.

    ОтговорИзтриване
  2. Звучи прекрасно! Аз имам доста големи проблеми със сухи петна по кожата на ръцете и този крем силно ме заинтересова. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятен е! Тотален фаворит! :)

    ОтговорИзтриване
  4. А ползвала ли си го за пети? Може ли да ги отърве от грубата, напукана кожа?

    ОтговорИзтриване
  5. А ползвала ли си го за пети? Може ли да ги отърве от грубата, напукана кожа?

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig