сряда, 2 юли 2014 г.

Review:Clarins UV PLUS HP BROAD SPECTRUM SPF 40 Sunscreen Multi-Protection


Здравейте Момичета

Искам да ви представя моя must-have слънцезащитен продукт специално създаден за градска среда.  Причините да го обичам са много: нанасянето му е мечта, не прилича на никой друг сънскрийн, спокойно можете да носите грим отгоре му.  Първо ще ви опиша характеристиките, които Clarins дават за своя продукт и после ще ви разкажа моите впечатления.



Clarins са заложили на:
-Екстракт от пъпеш Cantaloupe - мощен антиоксидант, който неутрализира вредното въздействие на свободните радикали върху кожата.
-100%  UVA / UVB минерални филтри, които гарантират висока защита на кожата и същевременно я щадят
- Патентован комплекс срещу градското замърсяване
-Растителни полимери, които създават "невидим "воал" на кожата, оставяйки я да диша
Състав:
Cyclopentasiloxane, Water, Polyglyceryl-3, Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Corn Starch Modified, Alcohol, Aluminum Hydroxide Stearic Acid, Sodium Chloride, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Phenoxyethanol, PEG/PPG 20/15 Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Fragrance, Hydroxy-Propyltrimonium Maltodextrin Crosspolymer, Disodium EDTA, Butylene Glycol, Glyercin, Pentylene Glycol, Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract, Biosaccharide Gum 4, Thermus, Thermophillus Ferment, Lapsana Communis Flower/Leaf/Stem Extract, Camellia Sinesis Leaf Extract, Potassium Sorbate, Rhodiola Rosea Root Extract, Sodium Lauryl Sulfate, Benzyl Salicylate, Geraniol, Citronellel, Benzyl Benzoate, Butyl-phenyl Methylpropional, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool



Помня, че изчетох много информация преди да си купя този продукт, тъй като е подходящ предимно за градска среда и слънцезащитата му се дължи на минерални филтри, които отразяват и отблъскват вредните UV лъчи от повърхността на кожата подобно на хиляди малки огледалца. Веднъж нанесен, не е необходимо да се подновява повече през деня. Но същевременно този продукт не е удачен избор за плажа, понеже за там се изисква по-сериозна защита, която се води химическа и която трябва да се подновява на определени часове в зависимост от фактора.

Тъй като на опаковката на продукта има много неразбираеми символи за мен, направих един кратък преглед. Необходимо е сънскрийн продуктите да притежават двата компонента UVA (anti-ageing/против стареене) и UVB (anti-burning/против изгаряне). Слагаме "Check" в графата тъй като в случая ги имаме и двата.Допълнително забелязах окончанието  SPF 40 PA + + +, което означава много висока степен на защита. Още един "Check".

Ароматът е леко медицински, но се свиква с него и не дразни. Признавам си не го използвам всеки ден, тъй като съм по цял ден в офис, където няма как да ме огрее слънце и един BB крем с висока защита е напълно достатъчен. Но, настъпят ли почивните дни и отпуската, не се разделям с този сънскрийн. Нанасям го сутрин след крема по цялото лице, шия и доколкото мога от деколтето. Консистенцията му водниста и немазна, попива мигновено. Първоначално нанасен на лицето оставя леко лепнещ филм (характерно за слънцезащитните продукти), но това усещане е краткотрайно и изчезва бързо. След това може да поставите пудра, BB крем, руж каквото пожелаете, сънскрийнът се спогажда с всякакъв грим и не предизвиква запушване на порите. Подходящ за всеки тип кожа. Цветът му е бял, но след като се разнесе се слива с кожата и не остава никакви бели следи нито пък тонира. Аз закупих своя доста изгодно от сайта http://www.enzo.bg, за количество от 30 ml. платих сумата от 61.90 лв. Принципно в други магазини съм го виждала на цена от 75 лв. като забелязвам, че цената на този продукт се покачва с всяка изминала година.
Лека и водниста консистенция
Полу-разнесена
Втрита в кожата

А, вие каква защита срещу слънцето използвате за вашето лице, когато не сте на плажа :) ??
SHARE:

6 коментара

  1. От миналата година все искам дава го пробвам, но не се осмелявам :( Благодаря за ревюто! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моля, пак заповядай. Забравих да пиша, че е oil-free така че мисля, че ще пасне на твоята кожа :) помня, че беше смесена-мазна. Аз не обичам слънцез.средство да е тониращо затова избрах този вариант :)

      Изтриване
  2. Заредила съм се за това лято, но догодина ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хихихих, гледам аз, че се зареждаш с козметика :)))

      Изтриване
  3. И аз си го заплювам за следващото лято :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ще се купува! Благодаря за ревюто! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig