сряда, 16 ноември 2016 г.

Douglas Naturals Cleansing Foam


Здравейте Момичета,


Много се колебаех, с кой продукт да продължа месечната си поредица посветена на марката Douglas. Сърцето ме влечеше да наблегна повече на декоративната козметика, но в метрото се разговорихме с една колежка, относно здравословния начин на живот и тя сподели, че ще й е интересно да прочете в блога повече информация за продукти, които са подходящи за вегани. Е, какво мога да кажа повече освен............ Challenge accepted!

Затова днес на фокус ще бъде измиващата пяна с арганово масло от  био серията Naturals на Douglas. Линията Naturals може да откриете в специално пригодения био кът в магазините на марката. Характерното за тази серия е, че включва био сертифицирани продукти от грижа за кожата /лице,тяло/, изчистени от вредни съставки и подходящи за вегани.





Опаковката и употребата на продукта са стандартни: разклащате флакона, натискате помпичката и получавате колкото пяна ви е необходима. Пяната не е с богата и пухкава текстура, с каквато обикновено съм свикнала, а по-скоро е с течна консистенция. Тук е момента да уточня, че този продукт няма да допадне на дами, които обичат измиващия продукт да премахне изцяло грима им. Пяната има много нежно измивно действие и не успява да се справи с тази задача. След употребата й, се налага да минавам по няколко пъти с тампон с мицеларна вода докато премахна всички останали следи от фдт и спирала. И все пак продуктът ми допада поради няколко причини:

-В състава на пяната присъстват натурални етерични масла.  Органичното арганово масло подхранва кожата в дълбочина, а джинджифилът действа като антиоксидант.  Допълнително имаме екстракт от зелен чай, който освежава и избистря кожата.
-Като натурален продукт, действието на пяната е много щадящо и неагресивно спрямо кожата, затова и не отстранява добре грима. Аз я използвам сутрин, за да отнеме натрупалия се през нощта себум по кожата или пък в дните, когато съм с по-лек или изцяло липсващ макияж на лицето, но все пак трябва да премахна мръснотията от него. Хубаво е човек да разнообразява с  натурални формули.
-В качеството си на био продукт, пяната е бюджетно изгодна покупка - цена около 20 лв.
-Ухае приятно и свежо.






Състав:

(INCI):
Aqua, Camellia Sinensis Leaf Water*, Zingiber Officinale Water, Coco Glucoside, Glycerin, Sodium Coco-Sulfate, Sodium Cocoyl Glutamate, Argania Spinosa Kernel Oil*, Sodium Levulinate, Lysolecithin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Anisate Parfum**, Limonene**, Linalool**, Citral**.
* Ingredients from certified organic agriculture.
** Natural essential oils.


A, вие какви измивни средства използвате?






*Продуктът  ми бе предоставен от PR, но мнението ми е изцяло обективно и основано на моята лична преценка.
SHARE:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig