четвъртък, 2 март 2017 г.

За веждите с любов/ част 2



Здравейте Момичета,

Продължавам с "Ода за веждите" или по-скоро ще допълня списъка си с впечатления от продукти, които използвам за по-буен вид.
В миналата публикация обсъдихме подхранващата база на Benefit, а днес ще разширим темата с останалата продуктова линия от Defined &Refined Brows Kit на Benefit, посветен изцяло на веждите.




На дневен ред е моливът Precisly my brow eyebrow pencil в нюанс №6 (deep). Оказа се, че всички цветове от палитрата спадат към кафявата гама, като №6 е единствената черната овца измежду белите. Цветът е сиво-черен и определено има какво да се желае откъм разнообразие на нюансите. Моливът е автоматичен, което ни спестява досадното острене и загуба на "матриал". Писецът е изключително фин и тънък, защото ролята му е да запълни "дупките"във веждите ви. Тоест, това не мек молив, който мазно да се приплъзне върху косъмчетата и да подчертае и уплътни цялата вежда. Напротив, оказа се изключително сух молив, с който да нарисувате мини косъмчета в по-празните места на веждите. Тази функция на продукта ми допадна, защото понякога искам да подчертая единствено основата на веждите или пък тяхната извивка, но сухата формула на молива ме затруднява. За да извадите цвят е  необходим по-силен натиск при нанасяне, което води до окапване на косъмчета от веждите. Между другото гребенчето от другата страна на молива си върши работата перфектно. Трайността е повече от задоволителна, размазване не се забелязва. Поради сухата формула няма как да нанесете прекомерно много продукт и да заприличате на клоун, така че визията на веждите е съвсем естествена и приятна за окото.  Не бих повторила покупката, но определено бих тествала другият молив Goof Proof Eyebrow Pencil от серията Wow Your Brows, който ми изглежда по-мек. Цената на продукта е около 50 лв. и може да се намери в Sephora, както и останалата козметика на Benefit.

P.S. рядко засягам външния вид на продукта, но по-кичозна и отблъскваща визия не съм виждала. Да не говорим, че моливът е толкова дълъг заради обемната капачка, че трудно се побира в козметичния ми несесер. Хем лъскаво, хем нефункционално.






И все пак нека завърша поста с нещо положително и това е High Brow Eyebrow Highlighter - разкошен кремообразен молив, който се нанася върху изпъкналата кост под веждата за мигновено озаряване на погледа. Предлага се в нежно розов нюанс, който се блендва изключително лесно поради меката като масло формула, а завършекът е матов. Гледала съм много видеа на тази тема, но не съм и предполагала как подобен молив разнесен под арката на веждата може оптически "да отвори окото". Сигурно ще прозвучи смешно, но сякаш клепачите изглеждат по-повдигнати и погледът по-отпочинал. Това е любимият ми трик за моите no makeup days, когато искам да имам възможно най-нaтурална и свежа визия.







Очаквайте скоро и трета част от поредицата :)



SHARE:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig