сряда, 28 декември 2016 г.

La Roche Posay Cleaning Micellar Foaming Water Review



Здравейте, Момичета,


И преди съм ви споделяла за любовта си към измивните продукти за лице под формата на пяна. Разнообразявам с почистващи продукти от типа на гел, крем или олио, но винаги се връщам към най-ефикасно работещата за моята кожа формула. Съответно за мен най-добрата измивна пяна от медицинската козметика е тази на Vichy. Е, да но след години употреба, е време да се изпробва  нещо ново, защото и най-доброто омръзва. Дилемата в аптеката беше между тази на Aven и La Roche-Posay. Тъй като Aven ми е много по-познат като бранд и тествани продукти (включително и тяхната мус-пяна), реших да заложа на непознатото в лицето на La Roche-Posay. Следователно днешната звезда под прожекторите е Cleaning Micellar Foaming Water, закупена от аптеката за сумата от около 24 лв.





Всъщност продуктът се води мицеларна вода, която се превръща в богата пяна. Пяната е точно такава каквато я обичам - гъста, белоснежна и пухкава. Допада ми, че след отмиване й, кожата на лицето не опъва, нито пък е пресушена. А, напротив, сякаш продуктът оставя някакъв превантивен мазен филм, който я запазва хидратирана.


Има отлични измивни свойства що се отнася до премахването на излишния себум и други нечистотии от кожата. Усещането е за чиста и свежа кожа. Но ще се отнася до момента със снемането на грима, имам забележки.  Не успя да издържи теста с премахването на фдт-на и спиралата. По памука след това винаги има следи от тях. Редно е да вметна, че върху Cleaning Micellar Foaming Water има указания, че продуктът не е подходящ за употреба в околоочната зона. Предполагам че това е заради наличието на парфюм в състава.

Състав: 

AQUA/WATER, DIPROPYLENE GLYCOL, SODIUM LAURETH SULFATE, GLYCERIN, PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, PEG-30, LYCERYL COCOATE, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, POTASSIUM CHLORIDE, SODIUM CHLORIDE, COCO-BETAINE, POLOXAMER 184, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM / FRAGRANCE.




Не съдържа парабени, оцветители, алкохол и сапун. Предназначена е за чувствителна кожа.
Мицеларната вода-пяна на La Roche Posay е нелоша алтернатива за вашата сутрешна и вечерна рутина, стига да не ви пречи факта, че не е подходяща за употреба в околоочната зона. Аз определено ще продължа да търся по-добра опция.



SHARE:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig