четвъртък, 14 април 2016 г.

EOS Balm Honeydew Review


Здравейте Момичета,


Знам, че ви е дошло до гуша от публикации за небезизвестния EOS балсам. Самата аз умишлено спрях да чета всякаква информация за продукта, защото изводът беше винаги един: love or hate. Циркулиращите в интернет пространството мнения  бяха почти винаги на двата полюса: най-страхотният или най-лошият съществуващ балсам. Цялата тази истерия, ме накара да отложа закупуването му за неопределен период от време. Преди зимните празници моят колега Александър (Алекс, благодаря ти) ме уведоми, че ще пътува до Америка при роднините си. От чисто любопитство и възползвайки се от възможността да получа наистина 100% оригинален EOS на доста изгодна цена, поръчах на Алекс един коледен комплект от 3 сферички (с вкусове на пъпеш, мента, летен плод) и един стик (ванилия), за който заплатих сумата от 10 $. Тоест ако правилно смятаме за 4 броя продукти заплатих само 10 $. Правя това уточнение, защото EOS са вече официално представени на българския пазар от две козметични вериги, а не както преди чрез разни съмнителни фейсбук странички. B BeautyZone and Douglas може да намерите едноцветния basic модел на цената от около 11 лв. В Debehamns същият струва от порядъка на 15 лв., а многоцветните вариации тип кокос и мента са доста по-скъпи. Но, стига повече обяснения за ценовата политика (ясно е че ще дебна отново някой колега, който лети до Америка) и да преминем към моите впечатления.







Няма да ви отегчавам с приказки за оригиналната сфеерична форма на продукта или пък за готината цветна опаковка (между другото първоначално приятелят ми оприличи балсама на секс играчка). Единствено ще коментирам един недостатък, за който всички подозират, но никой не задълбава. А именно, че опаковката се зацапва много бързо. Силиконовата материя  попива като гъба всякаква мръсотия и още на първата седмица, балсамът губи своя представителен вид особено ако е в светъл цвят. Трябва да почиствате опаковката, за да не стане мръсно зелена (в моя случай), а също действа като магнит и привлича всякакви власинки, косъмчета и каквото друго се сетите. Това е доста неприятно, особено когато отваряйки го някои от власинките се залепят за балсама.

Като изключим това "препъни камъче" - опаковката, балсамът е един от най-хубавите, които съм използвала до момента. Все пак искам да направя едно уточнение, което е от голямо значение, за да оцените качествата му. Това не е балсам, който ще оцвети устните ви и ще им придаде по-обемен вид или блясък. Това не е балсам, който да наподобява консистенцията или на действието на вазелин, с който сме свикнали.
Вероятно вече се питате:''Е, каква тогава е ползата от този продукт''? Бъдете търпеливи!

По думите на производителя: EOS е 100% натурален, 95% органик продукт, който не съдържа в себе си парабени, фталати или пък петролиум. Обогатен е с коктейл от витамин Е, масла от шеа и жожоба, които да осигурят дълготрайна хидратация на устните ви, заключвайки влагата в тях. На теория добре, но нека поговорим малко и за практиката. 
Първото ми впечатление от EOS беше неговата суха формула, въпреки растителните масла в състава. Признавам си веднага бях предупредена колко сух и неприятен ще е като усещане и как до края на студения зимен ден ще бъда с напукани до кръв устни. Обаче бях приятно изненадана. Балсамът се плъзга гладко по-устните без да оставя мазна следа след себе си.
Това го прави безценна база за всяко червило. През зимата задължително слагам балсам под червилото, независимо колко хидратиращо е. Причината е, че устните ми са много чувствителни към студа и са винаги изпръхнали и болезнени. Нанесено отгоре червилото винаги се разливаше извън очертанията на устните, защото залагах на балсами с мазна текстура, което причиняваше известен дискомфорт. EOS изглажда усните и успешно ги подготвя за следващия продукт като едновременно с това се грижи за тях. Независимо дали ще използвате балсама самостоятелно или в комбинация с червило, устните са меки и подхранени. Ароматът на пъпеш е страхотен, а също и вкуса. Допада ми, че балсамът не личи на устните, попива бързо и може да се използва от мъже и деца.





Състав:

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax (Cire D'abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Cucumis Melo (Honeydew Melon) Seed Extract*, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract*, Limonene, Linalool. * Organic. Certified Organic by Oregon Tilth.






Надявам се публикацията да ви е била полезна :)

SHARE:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig