събота, 14 януари 2017 г.

Elizavecca Green Piggy Collagen Jella Pack

Здравейте Момичета,


Искам да започна с уточнение към дамите, които използват натурална и веган козметика, че темата на публикацията може да ги отврати. Извинявам се предварително, за всички останали - приятно четене!

Напоследък съм голяма почитателка на корейската козметика. Допадат ми шантавите им опаковки, голямото разнообразие и интересните съставки. Та, сърфирайки из интернет, попаднах на много интригуващ продукт Elizavecca Green Piggy Collagen Jella Pack - свински колаген, предназначен за кожата на лицето. Предполагам за голяма част от вас изглежа откачено, дори гнусно, че мога да нанасям подобна гадост върху лицето си, но нека ви разкажа малко повече...........







Първо, ще обясня, що е това колаген, а после може да ме заклеймите като пълна откачалка :)
Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан при животните, съставлявайки от 25% до 35% от всички белтъци при бозайниците. Той е главен компоненет на хрущялите, сухожилията и ставните връзки и основен белтъчен компонент на костите и зъбите. Той осигурява здравина и еластичност на кожата и при деградацията му с възрастта се получават бръчки. Основни причини за намаляване или липса на колаген в тялото са слънчевата светлина, стресът, както и липсата на сяра.

Усещате ли накъде бия? Щом хората пият колаген под формата на ампули, за да укрепят костите и ставите, защо аз да не мога да го използвам, за да подсиля кожата си.





Колагенът е пристига в сладурска пластмасова опаковка от 100 гр. и срок на годност 2 год. Не съм сигурна дали ще успея да го изхабя, защото е ужасно икономичен, но ще се пробвам.
Брандът описват продукта си като ароматизирано розово желе, чийто произход никога не бихте заподозряли. В действителност, колагенът изглежда като пача. Сигурно много от вас не знаят какво е това пача, но всъщност това е ястие, което се приготвя от сварени свински крачета. Аз не съм хапвала от него, но съм виждала баба ми да го приготвя. Е, след като пачата изстине, се превръща в прозрачно желе, което се тресе. Самата текстура на колагена на Elizavecca Green Piggy е по-плътна отколкото тази на желе.

Използвам продуктът всяка вечер преди лягане, като той буквално започва да се топи върху кожата ми. Имах опасения, че ще ми създаде чувство на дискомфорт и ще се усеща мазно поради плътната текстура, но напротив, по-скоро създава усещане за влага. Попива сравнително бързо, без да оставя лепкав филм.

Осъзнавам, че това желе не би могло да замени загубата на естествените колагенни влакна в кожата ми, но пък е неоспорим факт, че успява да я подхрани, омекоти и най-важното да я направи по-свежа. Използвам желето с най-голямо удоволствие и смятам, че е добро допълнение към вечерната рутина. Цената му от 10$, по мое мнение е доста скромна.





Какво мислите вие за подобрен род продукти и бихте ли ги тествали? 

SHARE:

1 коментар

  1. Не бих го пробвала. Колаген кожата достатъчно може да си синтезира при необходимост, ако се приема достатъчно витамин С. И обратно, при липса на витамина, трудно ще се усвои

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig