неделя, 10 юли 2016 г.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Anti-Aging

Здравейте Момичета,




Започвайки да пиша това ревю, мислено се пренесох назад в годините, когато все още не бях чувала какво е това чудо - база за сенки. Ако може да ме видите как се усмихвам, като си спомня за гримьорските ми неволи - отбелязана очна линия, събрани сенки в сгъвката на клепача или пък наплaстени до безобразност, за да накарам цветът да изпъкне. Смятах че подходящ коректор и пудра ще осигурят необходимата фиксация на грима.
И един ден, всички тези притеснения и мъки изчезнаха яко дим посредством поръчката на палитрата Naked 3 на Urban Decay. Живи и здрави да са хората, че бяха приложили 4 мостри (по бройка от вид), за да разбера и аз какво е това да се преродиш на дърти години. След като ги изхабих, благодарение на един колега в Америка се сдобих с базата с анти-ейдж ефект в травъл сайз (6ml) и по-долу може да научите мнението ми за нея.





Базата идва в кичозна за мен опаковка с удобен апликатор. Слагам по-малко количество на всеки клепач посредством апликатора и след това разнасям с пръсти. Лично за мен това е най-добрият и лесен начин за нанасяне на продукта, защото осигурява възможно най-равномерно покритие, без опасност да се вреже в сгъвките на клепача. Веднага след това посредством четка поставям сенките.
Няма да ви лъжа, ако сте с мазни клепачи или тип "паднали" като моите, продукт като този е единственият ви шанс гримът ви да остане непокътнат цял ден. Ползите са много:
-базата увеличава издръжливостта на сенките.  Посредством нея се запечатват върху клепача и си стоят там поне 8 часа
-базата усилва цветът на сенките и той изпъква в цялата си красота и яркост
-базата спомага за по-гладкото нанасяне и преливане на сенките, независимо от консистенцията им
-благодарение на телесния нюанс на базата, може да се използва самостоятелно върху клепачите само с очна линия. Предотвратява  разтичането на туша или отбелязване му върху горния клепач (проблем, който беше неизменен при мен).






В интернет пространството има много оплаквания относно промяната на опаковката и на формулата на този праймър, но тъй като не съм използвала предишния вариант, не бих могла да коментирам. Затова ще се концентрирам върху сегашната изчистена от парабени формула. Urban Decay претендират, че освен праймър, продуктът се бори срещу първите признаци на стареене, благодарение на високо-технологични anti-age полимери (направо от НАСА :). Изцяло искрена съм, като казвам, че не забелязвам никаква промяна в състоянието на кожата си в посока противостарееща грижа, а използвам базата от месеци. Не мисля, че тези anti-age агенти оказват каквото и да е влияние. Все пак подобни бенефити никога не са излишни в един продукт.

Базата е с хлъзгава текстура, която не се рони. Залепва бързо върху клепача, поради тази причина трябва да работите бързо с нея. Както споменах праймърът е с приятен нюанс, близък до естествения цвят на кожата, който добре замаскира всякакви несъвършенства като петънца или червенини. Не бих могла да кажа дали покривността е достатъчно добра, за да се справи и с капиляри, защото нямам такива, но имам малък белег върху единия клепач и той изобщо не си личи благодарение на базата. В сравнение с другите праймъри от серията на Urban Decay, този се доближава като разцветка най-много до Eyeshadow Primer Original. Но за разлика от оригиналния, тук имаме фини пигменти, които създават оптическа измама за по-озарен и свеж вид. Заради това е много подходящ да се носи самостоятелно с очна линия, ако сте почитатели на по-изчистената визия.









Състав:

Isododecane, Talc, Cyclopentasiloxane, Trimethylsiloxysilicate, Triethylhexanoin, Oryza Sativa (Rice/Riz) Bran Oil, Trihydroxystearin, Disteardimonium Hectorite, Polyethylene, Sorbitan Sesquioleate, VP/Hexadecene Copolymer, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Alumina, Caprylic/Capric Triglyceride, Phenoxyethanol, PEG-40 Stearate, Synthetic Beeswax, Propylene Carbonate, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Tribehenin, PEG-10 Dimethicone, Stearic Acid, Ethylhexylglycerin, Ceramide 2, PEG-10 Rapeseed Sterol, Alaria Esculenta Extract, Palmitoyl Oligopeptide, Aqua (Water/Eau)
May Contain:
Mica, CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491/77492/77499 (Iron Oxides), CI 77163 (Bismuth Oxychloride)


Надявам се ревюто да ви е било от полза, защото базата за сенки е продукт, който не бива да се пренебрегва и пропуска :)




SHARE:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig