петък, 17 октомври 2014 г.

Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate #beautyinyou


Здравейте Момичета,


Този пост отлежава от известно време в чернови и след непрекъснато ъпдейтване от моя страна, смятам че най-накрая му дойде времето. В началото на месец август от Shiseido Bulgaria се свързаха с мен, за да ми предоставят да тествам най-иновативния продукт в тяхната бялата козметика - Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate. Забавих се и умишлено пропуснах световната премиера на продукта през септември, но исках изцяло да изразходя и усетя ефекта от неговата употреба.



Преди да споделя моите впечатления  от концентрата  искам да ви разкажа малко предистория около научното откритие, което провокира създаването на подобен продукт.
Всяка от вас знае какво представлява имунната система и как тя ни предпазва от различни болести и инфенкции. Това, което може би не знаете е, че кожата също притежава своя вродена имунна система, която действа като защитна бариера срещу агресорите от външната среда, прекомерния стрес и преждевременното остаряване.  Лангерхансовите клетки (съдържат се едва 2-5 % в епидермиса, много кофти !) са тези малки чудодейни помощници, които изграждат тази защитна мрежа на кожата. Учените са установили, че както съществува зависимост между цялостния ни имунитет и доброто ни физическо здраве, така и съществува комплексна връзка между състоянието на кожата и нейната имунна система. За съжаление Лангерхансовите клетки са подвластни на стареенето и са пряко свързани с  човешките емоции. Тоест силен емоционален стрес може да предизвика сериозен кожен проблем и съответно с напредването на възрастта Лангерхансовите клетки губят своята ефективност поради намаляващия брой успокояващи ензими на  тяхната повърхност. Винаги съм си давала сметка за вредата от стреса върху психическото ни здраве, но не съм предполагала за пагубното му влияние върху нашата кожа.




Shiseido откриват първия комплекс Ultimune , който благодарение на мощната комбинация от българска розова вода, акваинпул и ß-глукан директно възобновява отслабените функции на Лангерхансовите клетки с 64 % , стимулира синтеза на колаген и осигурява по-добра хидратация. В допълнение имаме коктейл от растителни съставки: екстракт от листата на гинко билоба (не знам защо, но винаги предпочитам продукти, които съдържат екстракт от това дърво), ароматни билки от Азия и Запада - перила, мащерка и др. Всички тези благинки се обединява в новия концентрат, за да регенерират кожата, да забавят процеса на стареене и да я направят по-устойчива.




Това дълго встъпление беше, за да добиете предварително по-ясна представа за същността на продукта, а именно концентратът не замества крема и/или серума от вашата ежедневна грижа, а по-скоро се явява като една допълнителна живителна сила, която да влеете в кожата си, за да я подхраните.
Както сами виждате от снимките, изпратеният ми продукт е в тестерна опаковка от 30 ml. (оригиналната е много красив червен стъклен флакон, истинско бижу), която ми стигна точно за 3 месеца. Използвах го всяка сутрин и вечер по 1-2 изпомпвания като механизмът на нанасянето му беше следния:
  • почистване на лицето с измиващия мус Ibuki, за да премахна излишния себум или следите от грим
  • почистване с мицеларна вода Avene (от Shiseido обясняват, че по-добър вариант е да се спрете на нежен тоник, така омекотеният горен слой ще абсорбира по-лесно следващите продукти), но тъй като аз предпочитам мицеларната вода пред тоника, действах по my way.
  • тук вече идва ред на концентрата, който се нанася на цялото лице и шия (избягвах околоочния контур)
  • след него слагах хидратанта Ibuki и околоочен крем на L'Occitane en Provence
Принципно не държа на правилото почистващата и хидратиращата грижа да са на една и съща марка, просто тук случайно съвпаднаха.

Текстурата на продукта е гелообразна и прозрачна. Много лека и нелепкава формула, която моментално попива в кожата и не оставя никакъв филм по нея. Прилича отчасти на серум, тъй като се усеща, че флуидът действа дълбочинно на всички нива в кожата и отсъства мазното чувство на току що нанесен крем. Подходящ е за всеки тип кожа и за всяка възраст. Ароматът е на рози примесени с други билки и е доста освежаващ и ненатрапчив.






Пак ще се повторя, че този продукт не коригира бръчките, а той просто защитава и помага на кожата да запази своя здрав и красив вид за по-дълго време. В моя случай кожата видимо изглеждаше по-свежа и по-хидратирана след употребата му. Позволявала съм си в по-топлите летни вечери, да нанеса единствено флуида без крем след него и не усещах никаква сухота или опъване по лицето си, а напротив кожата ми беше мека и нежна. Определено ми хареса в продукта, че наистина подобрява цялостното състояние кожата, излизаха ми по-малко пъпки, тенът ми живна и наистина усетих благотворно влияние.

Това, което не ми харесва във флуида, чистосърдечно си казвам е неговата цена (164 лв./30 ml, 224 лв./50 ml), тъй като е височка за продукт, който не е от първа необходимост както да речем крем или околоочен гел. Но, за съжаление всякакви подобни мощни активатори за кожата не са евтини.

Пишейки тези редове, гледам навън колко са пожълтели листата по дърветата. Есен е, а кога последно съм се любувала на нейната красота? Не помня!  Замислям се, че в действителност на човек му трябва просто спокойствие и една вътрешна хармония, за да се чувства и да изглежда добре.
И ще завърша с мотото на Shiseido, което много ми хареса :"Защото красотата е вече във вас!"


SHARE:

14 коментара

  1. Mайче, прекрасно ревю! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Прелестни снимки и най-вече ревю!Майче,моите адмирации!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миленка ! Много се постарах да разкажа по-подробно за същността на продукта!!

      Изтриване
  3. Мая, страхотни снимки си направила! Много харесвам продуктите на Shiseido и с удоволствие бих пробвала този :) много хубаво ревю

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно ревю,а снимките са още по-чудесни <3 Браво!! :))

    ОтговорИзтриване
  5. Много хубаво ревю! Всичко на Shiseido винаги е толкова изпипано!
    Скоро и аз ще споделя моето виждане за ефективността на продукта.
    Ако желаеш, можеш да се включиш в моя Giveaway - http://thingamyjic.blogspot.com/2014/10/green-smoke-bulgaria-giveaway.html
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много за отзивите, ще се включа в някой друг giveaway :) не съм пушач :)

      Изтриване
  6. Прекрасни снимки, направо очите ми останаха в тях <3 И много хубаво ревю :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа, изобщо нямам самочувствие, че снимките са добри, много ти благодаря за похвалата :)

      Изтриване
  7. Прекрасно представяне!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig