вторник, 13 януари 2015 г.

Divine Oil Caudalie

Здравейте Момичета,

В последните две години започнах да преоткривам ползата от така нареченото мултифункционално сухо олио за лице, тяло и  коса. Ако все още не сте наясно какво представлява този тип продукти тази публикация е за вас. Олиото е толкова популярно заради широкия си спектър на употреба и богата формула, която комбинира различни ценни растителни масла и екстракти. Неговото действие е да подхранва, омекотява и възстановява кожата на лицето, тялото и косата. Особено подходящо е да се нанесе след слънчево излагане. Може да се пусне и капка от него в душ-гела или направо във ваната за по-хидратирана кожа.

Подобен род продукти са подходящи за всеки тип кожа и възраст, а също са идеални за целогодишна употреба. Но на мен са ми особено любими през зимата, когато от студеното време кожата ми загрубява и на места започва да се бели на пърши (как я мразя тази дума). Характерно за сухото олио е, че се нанася преди крема, за да може кожата да абсорбира ценните масла в дълбочина. 



Първият продукт, с който се сблъсках бе небезизвестното Huile Prodigieux на Nuxe. Останах много доволна и от двата варианта без и със златни частици. И точно когато най-накрая привърши (този тип продукт е изключително икономичен), реших да го заменя с нещо малко по-непознато. 

И преди съм ви разказвала, че много харесвам продуктите на френския бранд Caudalie и много съжалявам, че не се предлагат в България. Обикновено ги поръчвам от чуждестранни сайтове, но когато бях в една аптека в Париж успях отблизо да се запозная с голяма част от линията им. Тъй като имаха много миниатюри на символични цени за тестване без да му мисля се сдобих с това красиво стъклено шишенце от 15 ml. за сумата от 2 €. Сега ми иде да се изям от яд, че не купих повече от него, но минало свършено. 





Първото нещо, с което това олио ме заплени беше неговия цветист аромат - божествен също като името му. Цветът му наподобява кехлибар.
Подобно на върховите нотки при парфюмите, тук имаме разнообразна комбинация от "върхови" масла: масло от семките на грозде, сусамово масло, арганово масло и масло от хибискус.  Отсъстват парабени, фталати и сулфати. Допълнително прилагам цялостното описание на състава:

Polyphénols de raisin, Huiles de raisin, d'hibiscus, de sésame et d'argan
VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL*, SESAMUM INDICUM (SESAME) SEED OIL*, ISOAMYL COCOATE*, COCO-CAPRYLATE*, PARFUM (FRAGRANCE), ETHYLHEXYL PALMITATE*, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER EXTRACT*, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL*, HIBISCUS SABDARIFFA SEED OIL*, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL*, TOCOPHEROL*, PALMITOYL GRAPE SEED EXTRACT*, SOLANUM LYCOPERSICUM (TOMATO) FRUIT/LEAF/STEM EXTRACT*, CITRIC ACID*, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, HYDROXYCITRONELLAL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LIMONENE, CITRONELLOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, GERANIOL. (107/084)*Origine végétale - Plant origin




За разлика от Huile Prodigieux на Nuxe, Divine Oil на Caudalie е с една идея с по-гъста и мазна консистенция. Това в никакъв случай не възпрепятства бързото му попиване в кожата, без да оставя мазен филм. Моментално кожата се омекотява и чувството за всякаква сухота и неприятно опъване се губи. Напоследък се е превърнало в рутина, вечер след като съм почистила основно лицето да втривам олиото по цялото си лице и шия. В околоочната зона го нанасям с потупващи движения и на сутринта имам невероятно хидратиран и нежен контур. Първоначално се притеснявах от алергична реакция, заради силните съставки и аромати, но за момента нямам никакво оплакване. Както споменах, едва след това слагам хидратант и околоочен крем. Серумът го оставям за сутринта, а вечер го пропускам като стъпка заради по-мазното олио. С моята смесена кожа към суха, зимата не мога да оцелея без подобна благинка.

Друго приложение на олиото е за заглаждане и възстановяване на сухите и цъфтящи краища на косата ми. Винаги преди да включа сешоара нанасям няколко капки от него по дължината на косата (без корените), за да я предпазя от горещата струя и косъмът да стане по-бляскав. Върши същата работа като сухото олио на Макадамия, но не е с толкова тежка и мазна консистенция.

А, вие използвали ли сте подобни продукти до момента?


SHARE:

5 коментара

  1. След този пост искам да опитам повече от всякога някое мултифункционално олио. Мисля да започна с Nuxe, защото са по-достъпни :)

    ОтговорИзтриване
  2. Сега видях, че вече го има тук:
    http://www.enzo.bg/caudalie/divine-collection-mnogofunkcionalno-sukho-maslo/

    ОтговорИзтриване
  3. Аз също обожавам такъв тип продукти и може да го пробвам след хубавото ревю :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много започнах да харесвам такъв тип мултифункционално олио, а продуктите на ''Кодали'' искам да пробвам от момента, в който Ел заговори за тях :)
    Поканила съм те на разговор, виж повече тук:
    http://mykaleidoscopeeyes.blogspot.com/2015/01/blog-post.html

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig