четвъртък, 24 август 2017 г.

Face masks / part 1

Здравейте Момичета,


Любовта ми към всякакви маски е пословична, а и бюти индустрията много ме улеснява с лансирането на все по-нови и ефективни продукти. Старая се при всяко свое пътуване в чужбина, да си закупя маски, които са на местна марка или пък на световно известна, но непредлагащи се в България. Бях решила да ви представя всички продукти накуп в един пост, но ще стане изключително дълъг и не бих искала да ви отегча излишно, знаейки че единственият продукт, за който ще ви говоря ще е маска за лице.


Започваме с две маски на гръцката марка Korres, които е въпрос на време да бъдат лансирани на българския пазар. Розовата опаковка представлява нощна маска, бореща се със следите от умората посредством основна съставка - роза дамасцена (каква изненада). Характеризира се с бяла кремообразна консистенция, която бързо попива в кожата. Ароматът е много приятен, но определено няма и помен от рози. Цялостното ми впечатление е, че това е една обикновена хидратираща маска, която не се отличава по нищо от останалите други на пазара и определено не изпълнява  anti-fatigue предназначението си. За сумата от 4,90 евро (18 ml) може да намерите много по-добър вариант.


Като например зелената опаковка на Korres, която харесах изключително много. Силното омекотяващо действие на маслото от бабасу (новото кокосово масло) прави кожата нежна като коприна. Още докато нанасям мога да усетя разликата в консистенцията - маслото от бабасу буквално се топи върху кожата, интензивно насищайки клетките с влага. Ароматът на продукта е божествен и дори след като го отмиете, кожата продължава да ухае прекрасно. Подхранващите свойства на тази маска ме изненадаха наистина много приятно и определено препоръчвам да я тествате, ако я намерите. Цената отново е същата - 4,90 евро за 18 ml.




И понеже това масло от бабасу много ме заинтригува, изнамерих в интернет едно сравнение между него и кокосовото масло, което може да ви е интересно:


Кога е по-добре да се предпочете бабасу пред кокосово масло?
Ако имате мазна или склонна към акне кожа – кокосовото масло затваря порите и може да утежни проблема
Ако не ви допада усещането за „мазно“ след нанасяне – дори и да ви влияе добре, кокосовото масло може да остави лъщящи следи, докато бабасу попива повече и дава усещането за „копринена“ кожа
Ако косата ви е по-тънка и лесно се омазнява – кокосовото масло може да „натежи“ върху косъма и да остави усещане за мръсна коса, което няма да се случи с бабасу.
Продължаваме с други две маски на Vichy, включващи в състава си високо минерализирана термална вода. Когато закупих тези маски от Гърция (едно саше струваше 2,90 евро), те все още не бяха налични в българските аптеки, но малко след това започнах да ги виждам изложени до касата. Да не започвам с хвалбите от началото, но и двете маски ми харесаха изключително много. За качеството и количеството (една опаковка се състои от две сашета всяко по 6 ml), което предлагат цената им е добра. Особено ми допадна успокояващата маска обогатена с редки минерали и витамин В3, която според мен е с лек охлаждащ ефект. По мое мнение маските се делят на два типа: такива, които ви допадат от първо нанасяне и купувате и след като сте изразходили и други, които с нищо не ви грабват и спокойно можете да минете и без тях. Е, тази маска е от първият вид, ефективно хидратира и освежава кожата. Консистенцията е лека и гелообразна.
Втората е с озаряващ пилинг ефект, който дължим на вулканични скали и AHA (alpha hydroxy acid), които спокойно бихме нарекли плодови киселини. В интерес на истината ексфолиращите частиците са фини и нежно премахват мъртвите клетки. Ако сте любител на грубата ексфолиация като мен тази маска ще ви се стори недостатъчнаа. Но така или иначе тенденциите напоследък налагат щадяща кожата ексфолиация. В крайна сметка важен е резултатът, а тук кожата наистина е гладка и избистрена. 

Тадам, днешното ревю приключвам с маската с бял чай на Panthenol Extra, гръцка марка, чиито продукти не се срещат в България. В съставът на тази маска може да открием много благинки -захари+алое, които да овлажнят кожата, бял чай+пантенол които да я успокоят и не на последно място хиалуронова киселина. Изобщо може да се удавим от толкова много вода и хидратация. Въпреки това продуктът не впечатлява с нищо и спокойно може да го скипнете от рутината си. Не ми допада плътната формула на маската, която наподобява като усещане и визия на много гъст слънцезащитен крем. Чувствам я тежка върху кожата си и нямам търпение да я изхабя. За съжаление съм я забравила в апартамента на гаджето и нямаше как да ви я снимам, затова ще се наложи да прибягна до снимка от фирменият сайт. 
Сега се захващам с втората част на публикацията, където ще ви разкажа за апетитните маски на Lush плюс фаворитът ми на Kiehl's.

SHARE:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig