понеделник, 26 октомври 2015 г.

H&M New Makeup Colletion 2015*

Здравейте Момичета,

Все още не мога да повярвам колко бързо се изниза лятото, а по-лошото е колко малко време остана до края на годината.  Не знам при вас как е, но аз изцяло се предадох на очарованието на есента. Замених леденото мохито с червено вино с карамфил и орехи. Отвсякъде долавям сладкия аромат на печена тиква и кестени. От самосебе си тази пренастройка на сетивата се осъществи и спрямо избора ми на цветове в макиажа. Все повече се усещам, че залитам към винено-лилавите отенъци и когато от H&M ми изпратиха продукти в тази цветова гама, нямаше как да не съм повече от доволна.

Както споменах в предишното ревю, наскоро марката изцяло смени и обогати визията на своята козметична линия, като сега опаковките на декоративната козметика са много по-естетически издържани в черно-бялата гама. Аз обичам продуктите, които използвам да изглеждат луксозно и определено видът на тези се доближава до този на по-високия клас козметика. Разлика има и в ценовата стойност на продуктите в сравнение с преди, сега са една-две идеи по-скъпи. Но нека не мотая повече и да ви споделя за своите впечатления.








Започваме с червилото  Cream Lip Colour с красивото наименование Orchidding me (025) Прекрасен богат виолетов цвят, който стряска първоначално в гилзата, но нанесен на устните цветът е не така тъмно контрастиращ, а по скоро става ярък. Червилото е с кремообразна формула, силно пигментирано и ако случайно го нанесете извън границите на устните се трие трудно или ги оцветява трайно. При мен изтрая около 4 часа, като първоначално се усеща мазно и комфортно върху устните, в последствие става сухо, но не ги напуква или пък пресушава. Лично на мен много ми хареса и ще се позавъртя в някой от магазините на марката, за да прегледам за други интересни нюанси. Цената му е 17,99 лв.







Прахообразен руж Pure Radiance Powder Blusher в нюанс Sunrise Pink. Още първият път щом отворих ружа, възкликнах на глас, че е dupe на любимия ми Cabana Boy на theBalm (ревю тук). Нюансът е много подобен -  тъмно розово, което спада към топлата гама, подходящо за вски подтон на кожата. Ружът на  theBalm е със сатенен завършек, докато този е по-скоро матов с фини златни частици. Sunrise Pink не е толкова пигментиран, следователно спокойно може да наслагвате до степента, която ви допада без да се притеснявате, че ще заприличате на Чибурашка. Нещото, което много приятно ме изненада е нежният и ненатрапчив аромат на шоколад (може и да се лъжа, но на мен ми ухае на сладко) , който се носи от ружа. Признавам си, обичам когато продуктите са ароматизирани. Трайността също е приятно задоволителна, нанесен върху фдт + пудрата на H&М, ружът се задържа около 8 часа. Верно накрая се беше позатрил, но като цяло цветът си личеше върху бузките. Не е толкова икономичен като на theBalm поради по-слабата пигментация, но за цената си от 14,99 лв. за 5 gr. смятам, че ружът си е добро попадение.



 




Пудра Perfectionist Finishing Powder в цвят Golden Beige. Пудрата е много лека и фина като текстура и аз я използвам най-вече като последни щрихи за фиксиране и матиране.  Позволява наплъстяване без да създаде неприятния брашнян ефект. Както споменах не би могла да прикрие по-проблемни недостатъци, тъй като придава естествен вид.  Трайността й при мен беше около 4-5 часа. Цената й е 17,99 лв. за 8 gr. А да не пропусна да похваля огледалото към нея, страхотно е :)










Лакът е с номер 501 като цветът му е "скандален" по думите на моят приятел. Аз го оприличавам  на красивата зелена разцветка на майския бръмбар. Като цяло не съм любителка на лаковете и много пъти съм ви казвала, че за грижата на ноктите си се доверявам на професионалист.  И този път няма да ви разочаровам като не ви покажа снимки на лака върху ноктите си, защото предния ден бях при маникюристката за поставяне на gelish lack и нямаше как да го премахна. В крайна сметка лакирах крачетата и мога да споделя две неща, които според мен са базисни за този тип продукти: разнася се равномерно гладко и съхне бързо.




 



За съжаление палитрата със сенки не оправда очакванията ми. Въпреки актуалната цветова гама (Ready, Set, Glow)  и разнообразието от ефекти (имаме матови, перлени и металик), качеството на сенките е разочароващо. Нанесени на кожата цветовете са недостатъчно пигментирани и покривни. По-долу може да видите суочове на всеки от трите реда цветовеве подредени от ляво надясно. За основа под тях съм използвала anti-aging базата на Urban Decray, дори тя не успя да извлече максимума на цветовете. Друг проблем освен покривността е разпрашаването на сенките. Още докато загребвате с четката от матовите стават сякаш на парцали и започват да падат парченца. Не знам, аз съм почитател на по-мазните сенки и тези ми идват много сухи и трудни за нанасяне и преливане. Цената на палитрата е 19,99 лв.



.
Първият ред са изцяло матови сенки


Вторият ред са отново матови

Третият ред започва с цвят, който е със ситни шимъри




Като цяло впечатленията ми от гореописаните продукти са много добри, като изключим палитрата със сенки. Допада ми фактът, че обновената козметична линия предлага голямо разнообразие от цветове, текстури и ефекти за всеки вкус и възраст. Надявам се да ви е било интересно и забавно, колкото на мен!


*Продуктите ми са предоставени от PR, но мнението ми е изцяло обективно и основано на моята лична преценка.



SHARE:

2 коментара

  1. Малко ни се разминават мненията, което е нормално. Аз да кажа, че за поред път се убеждавам колко ми е добра базата на Too Faced, защото на нея сенките залепват и цветовете са по-наситени. Например с тази палитра и а Катрис при мен са ок, при други не им харесват. Съгласна съм за матовите за прашливостта.. всяка прашинка я усещам с лещите си. Проблем, който не съм имала от не помня кога значи е отдавна. Много харесвам червеникавия цвят в сгъвката. Прекрасен е :)
    Лака при мен е нетраен, но е красив, обаче няма да купя сама. Пудрата пък матира страшно много при мен чак съм смаяна и спрях около очите да я слагам, защото седи тежко там.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам на коментара ти, Мари :) Относно палитрата, аз също съм с чувствителни очи и просто не мога да си го причиня. Толкова много ми сълзяха още при нанасянето. Относно лака, все още не съм проверила трайността (мой пропуск), но ми хареса на първо нанасяне :) Относно пудрата, аз я нанасям с четката за пудра на Real Technique и интензитетът е доста равномерен. Принципно винаги съм щадяща откъм пудра, използвам я само за фиксация.

      Изтриване

Благодаря ви, че прочетохте ревюто ми и ще се радвам да оставите коментар!

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig